Cursus inhoud
Wat is Mediwiet?
Deze les biedt een overzicht van de verschillende soorten cannabis, de geschiedenis van het medicinaal gebruik ervan en de wetenschap achter de werkzaamheid ervan. Hierdoor krijgen de studenten een beter begrip van de medicinale eigenschappen van cannabis en hoe dit van toepassing kan zijn op de zorg voor patiënten.
0/1
Gebruik van Mediweed
Hoe cannabis als medicijn kan worden gebruikt, inclusief de verschillende toedieningsmethoden en dosering.
0/1
Wetgeving en regelgeving
Een overzicht van de wetgeving omtrent medicinale cannabis in Nederland en de regels voor het gebruik en bezit van de plant.
0/1
Veilig gebruik
Tips en richtlijnen voor het veilig gebruik van medicinale cannabis, inclusief potentiële risico's en bijwerkingen.
0/1
Rol van verzorgers en familieleden
Informatie over de rol die verzorgers en familieleden spelen in het ondersteunen van patiënten die medicinale cannabis gebruiken, inclusief hoe ze het beste kunnen zorgen voor de patiënt en het bijhouden van medicatie.
0/1
Mogelijkheden voor verdere ondersteuning
Informatie over waar verdere ondersteuning en informatie kan worden verkregen, zoals bij het team van de cursus.
Mediwiet voor Verzorgers en Familieleden
Over les

Deze les gaat over het verantwoord gebruik van cannabis. Het belangrijkste advies dat wordt gegeven is om te starten met een lage dosering en deze geleidelijk te verhogen tot je de gewenste effecten bereikt. Het is ook belangrijk om te weten wat de wetten zijn in jouw staat en de gevaren van het gebruik te begrijpen. Cannabis kan spanningen verlichten, pijn verminderen en een gevoel van welzijn veroorzaken. Het is ook belangrijk om te weten hoe je cannabis kunt opslaan en hoe je kan voorkomen dat het in handen komt van minderjarigen. Tenslotte kunnen de verschillende soorten cannabis worden onderscheiden op basis van hun verschillende effecten.

0
Geen producten in je winkelmand